Aanmelden proeftraining

Mike Foppen Nederlands kampioen cross bij Warandeloop

Mike Foppen en Teun ter Haar zijn beiden als tweede geëindigd in de Tilburgse Warandeloop. Mike eindigde na een zinderende eindsprint als tweede achter de Zwitser Jonas Raess. Als eerste Nederlander pakte hij voor het eerst in zijn carrière de Nederlandse titel op de lange cross. Op de beelden van NOS Studio Sport was te zien dat Mike net niet lekker door de laatste bocht de finishstraat opkwam. Hierdoor moest hij zijn eindsprint met een achterstand inzetten en kwam hij net te kort.

Jongens U20

Ook Teun ter Haar was verwikkeld in een spannende eindsprint voor de winst met twee andere atleten bij de jongens U20. Hij kwam als tweede over de finish en pakte de zilveren NK-medaille. Teun liep dezelfde tijd als de nummer één en nummer drie in de wedstrijd. Zeven seconden achter Teun eindigde Stefan Nillessen net naast het podium op een vijfde plaats. Martijn Wijnhoven heeft nog weinig ervaring met cross-wedstrijden, maar wist toch naar een veertiende plaats te lopen in het sterke juniorenveld. Levi Janssen werd 33e.

Mannen U23

Abdirahman Mohamed was net terug van een vijf weken lange hoogtestage in Kenia samen met onder andere Teun ter Haar en liep een goede wedstrijd. In het crossgala bij de mannen wist hij zich als 20-jarige goed staande te houden met een 16e plaats. Hiermee eindigde hij in de categorie U23 als 4e in totaal en als 3e Nederlander.

Jongens U18

Jasper van Wezel deed mee bij de jongens onder 18 jaar. Hij wist de ruim 4 kilometer lange cross af te leggen in 17 kilometer per uur en eindigde daarmee ruim bij de eerste helft.